Saltar al contenido

El GAC i 50 exposicions a tot Catalunya

Les galeries del GAC saluden la temporada amb 50 exposicions a tot Catalunya

Picassó, Miró, Warhol, Aaron Young o María Eugenia Trillo són els noms que protagonitzen l’agenda dels propers mesos

El programa de les galeries d’art catalanes per a la nova temporada presenta una polièdrica visió de les tendències del galerisme i el mercat de l’art actual. Des d’artistes catalans del tombant dels segles XIX i XX –com Mir i Sunyer– fins a figures actuals de projecció internacional –com Aaron Young i María Eugenia Trillo– passant per noms cabdals del segle XX –com Picasso, Miró, Tàpies o Warhol–, el programa ofereix un recorregut per diferents períodes de l’art, recollit en diverses expressions i formats.

L’associació Galeries d’Art de Catalunya (GAC) agrupa més de quaranta galeries d’arreu del país, d’estils, tendències i trajectòries diverses. Per a saludar l’inici de temporada 2021/22 i sota l’eslògan Les galeries d’art de Catalunya t’obren la porta, les sales de les GAC han programat una cinquentena d’exposicions que permeten representar estils, èpoques i formats plurals. En aquest sentit –i després d’un intens cap de setmana del galerisme a Barcelona–, el programa d’inici de temporada constitueix una fotografia detallada de les actuals tendències del mercat, on hi conviu l’interès per obres d’artistes de primer nivell en la història contemporània de l’art amb nou talent local de tendències i estils, que naveguen des de la figuració contemporània fins l’abstracte

Art modern. En el programa de les galeries de les GAC per a l’inici de temporada destaquen noms rellevants de l’art modern: Joaquim Mir i Joaquim Sunyer (a Art Petritxol); Ramon CasasSantiago Rusiñol i Hermen Anglada – Camarasa (a la Galería de arte David Cervelló), o Pau Gargallo (a la Galeria Roger Viñuela), entre d’altres. 

Art contemporani. També hi ha obra de figures de portada en l’art del segle XX: Picasso, Joan MiróTàpies o Andy Warhol (a la Galeria Roger Viñuela); Joan Hernández Pijuán i Albert Ràfols Casamada (a la Galeria Jordi Pascual); Josep Guinovart (a Art Petritxol) o Eduardo Chillida (a Galeria Cortina i a Artur Ramon Art) junt amb altres noms més recents, com Arranz Bravo i Perico Pastor (a La Galeria).

També adquireixen protagonisme figures rellevants de les dècades anteriors, com el muralista Alceu Ribeiro (Sala Dalmau), Josep Grau Garriga (a Canals Galeria d’Art, que exposa artistes de Sant Cugat de diferents èpoques) o Mateo (Sala Rusiñol), entre d’altres.