Saltar al contenido

La Fira d’art Sitges 2022

Es muntava un gran envelat, lluminós, ampli, on tots els artistes podien exhibir les seves obres en uns estands adequats, però el millor de tot era la quantitat de gent que hi havia, molts visitants de cap de setmana es trobaven la fira mentre passejaven. Molts dels artistes que omplien aquesta fira són de fora de la nostra població, però venien perquè el gran volum de gent que existia els hi permetia donar a conèixer la seva obra i també vendre-la, era la Fira d'Art a Sitges al Passeig Marítim.

Es muntava un gran envelat, lluminós, ampli, on tots els artistes podien exhibir les seves obres en uns estands adequats, però el millor de tot era la quantitat de gent que hi havia, molts visitants de cap de setmana es trobaven la fira mentre passejaven. Molts dels artistes que omplien aquesta fira són de fora de la nostra població, però venien perquè el gran volum de gent que existia els hi permetia donar a conèixer la seva obra i també vendre-la, era la Fira d’Art a Sitges al Passeig Marítim.

Doncs aquest any el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sitges en Xavier Salmerón ha decidit traslladar la Fira al Mercat Vell, un lloc amb molt d’encant, però gens adequat per fer una fira d’aquestes dimensions. Per començar és petit i fosc i a més a més no està de pas. Sabem que el regidor té una dèria en recuperar aquest espai però, no el recuperarem enfonsant altres coses.

Xavier Salmerón ha desprestigiat amb la seva decisió ja no sols la Fira de Sitges, sinó que, també ha faltat al respecte dels artistes que han pagat 200 € per assistir-hi i als que no ha pogut vindre per la falta d’espai. Però també ha faltat el respecte a la Vila de Sitges i a tots els sitgetans amb les seves decisions unilaterals respecte una fira que té un llarg recorregut.

Suposo que ja ho sap senyor regidor, estem en època de pandèmia, llocs oberts, que corri l’aire i ha fet tot el contrari.

Esperem que el desastre d’aquest any no es torni a repetir i la Fira d’art de Sitges pugui fer-se en el lloc de sempre i donar a tots els artistes l’espai que es mereixen.

Pere Badia