Saltar al contenido

La Setmana de l’Art proposa un corpus d’activitats variades per a públics plurals

Galeries d’Art de Catalunya impulsa aquesta iniciativa, que compta amb la participació de museus, centres d’art, crítics i artistes

Galeries d’Art de Catalunya impulsa aquesta iniciativa, que compta amb la participació de museus, centres d’art, crítics i artistes

La Setmana de l’Art a Catalunya se celebra del 17 al 25 de novembre i proposa més de 80 activitats arreu de Catalunya, en formats i estructures diverses: des d’inauguracions i presentacions fins a rutes (a peu i en bus), tallers i visites guiades. 

La Setmana de l’Art a Catalunya està organitzada per Galeries d’Art de Catalunya (GAC) i té un triple objectiu, d’una banda, apropar les arts visuals al conjunt de la gent; d’una altra, afavorir la col·laboració entre les galeries d’art i els museus i centres d’art de Catalunya –siguin de naturalesa privada o pública– i, al mateix temps, promoure un esdeveniment transversal i participatiu que es converteixi en el gran Festival de l’Art que necessita el país.

Les més de 80 activitats que integren el programa de la Setmana de l’Art a Catalunya han estat pensades i organitzades expressament per a aquest esdeveniment. Galeries d’Art de Catalunya ha actuat com a agent promotor de la iniciativa, a la qual s’han sumat 33 museus, fundacions i organismes i 21 galeries. La iniciativa suposa una aposta decidida per a reivindicar la convivència, la col·laboració i la suma d’esforços del conjunt d’agents i operadors que participen en el sector de les arts visuals: les galeries; els museus, fundacions i centres d’art, a més dels mateixos artistes, crítics, comissaris i promotors.

El programa de la Setmana de l’Art a Catalunya està estructurat en diferents activitats: inauguracions, performances, tallers, rutes a peu, rutes en el bus de l’art, visites guiades, presentacions de llibres, xerrades i, fins i tot, concerts i espectacles de dansa. Els públics als quals va adreçat són plurals i heterogenis, segons les diferents propostes: d’una banda, hi ha els interessats en l’art i el mercat de l’art. També hi ha altres públics consumidors de cultura, però no tan avesats a les arts visuals. I, al mateix temps, hi ha segments de la població que no participen habitualment en els circuits i propostes del sector, als quals s’adrecen activitats de caràcter més líquid i transversal, amb l’objectiu de construir ponts i apropar sensibilitats. Per últim –i no menys important–, el programa inclou tallers familiars i activitats infantils, amb la finalitat de propagar els valors de l’art i la creació entre la canalla.

Les exposicions de les Visites inesperades als museus de Figueres i de Cerdanyola, les rutes en el bus de l’art, les visites guiades, els concerts i les performances són algunes de les propostes destacades del programa organitzat per Galeries d’Art de Catalunya entre el 17 i el 25 de novembre.